Masterclass Quim Vila, de Vilaviniteca

El passat 10 de maig els alumnes del Diploma de sommelier nivell II van tenir el plaer de rebre la masterclass de Vila Viniteca duta a terme per Quim Vila (propietari de l’empresa), el qual va dividir la classe en dues etapes per tal d’endinsar als alumnes al seu món i poder entendre d’una forma més àgil tot allò que en Quim volia comunicar.

La primera part de la ponència va començar amb un vídeo sobre la creació, l’evolució al llarg dels 75 anys de trajectòria de l’empresa, tot explicant els factors potenciadors del negoci, els projectes d’expansió i com gestionen la logística. Seguidament es va projectar un segon vídeo anomenat “Curt n.1”, un film produït per Vila Viniteca amb la col·laboració d’Alvaro Palacios, Peter Sisseck, Miguel Ángel de Gregorio, Juan Carlos López Lacalle, Marcos i Miguel Eguren i també de Jorge Monzón, grans referents del món vitivinícola.

A la segona part en Quim els va sorprendre amb un tast magistral. Els alumnes van tenir el plaer de tastar 6 “joies especials”, a través dels quals va transmetre emocions, sentiments i sensacions de comunicació entre productes i elaboradors. El primer tast anomenat “CRU” va ser un Recaredo Turó d’en Mota 2003 DO Cava. El segon tast anomenat “MAR” va ser un Eulogio Pomares 2007 Colección 75 aniversario DO Rías Baixas, i va ser maridat amb una escopinya servida en una cullera on s’hi afegia amb una pipeta el seu propi suc. El tercer tast, anomenat “CAVERNA” va ser a cegues, varen repartir un antifaç a tots. El tast consistia a olorar molsa tot tastant un Château Musar Blanc 1989 del Líban. El quart tast va ser anomenat “IL·LUSIÓ” i era un Pingus 2011 DO Ribera del Duero, edició especial de tres litres. A continuació el cinquè tast anomenat “GOLD”, va ser molt especial, varen servir de tres maneres: una gota directament sobre la llengua, en cullera i en copa… tres formes diferents de percebre el mateix producte, un Château d’Yquem 1976 AOC Sauternes. Per últim, el sisè tast era un Berta Grappa Nebbiolo Tre Soli Tre, anomenat “INTEL·LIGÈNCIA” per veure qui sabia endevinar l’especial sabor que es percep.

Sens dubte, una tarda màgica i excepcional pels alumnes de sommelier. Una tarda inoblidable. Gràcies a en Quim Vila i tot el seu equip de Vila Viniteca.